Вие си ПИШЕТЕ по Фейсбук, но дори и НЕ ПОДОЗИРАТЕ за тези УНИКАЛНИ ТРИКОВЕ! Ще ви РАЗБИЯТ! Само НАПИШЕТЕ…

Вие си ПИШЕТЕ по Фейсбук, но дори и НЕ ПОДОЗИРАТЕ за тези УНИКАЛНИ ТРИКОВЕ! Ще ви РАЗБИЯТ! Само НАПИШЕТЕ...

Facebook Messenger е едно от най-използваните приложения. Бързо то се превърна в част от ежедневието ни, защото Facebook си партнира с различни приложения, което го прави още по-мощен инструмент. Има десетки наистина интересни неща, които можете да направите директно в Facebook Messenger, пише digital.bg.

1. Гласови и видео разговори

Facebook Messenger не е само приложение за текстови съобщения. Много е лесно да започнете гласови или видео разговори с помощта на съответните бутони в горната част на вашия чат прозорец. Можете също така да остави гласово съобщение, когато пожелаете.

2. Споделяне на местоположение

Ако някога ви се наложи да уведомите приятелите си къде точно се намирате, натиснете иконата с трите точки и изберете Location. Вашият приятел веднага ще получи карта, показваща точното ви положение.

3. Добавяне на никнейми

Може би имате приятели, които използват псевдоним, който е напълно различен от името им във Facebook. Освен това вероятно имате приятели, които са си променили фамилните имена през годините, но вие ги помните със старите им. В такива случаи може да използвате функцията на Messenger за добавяне на никнейми. Трябва просто да кликнете върху името и ще видите опцията за добавяне на никнейм.

4. Игра на шах

Изпишете @fbchess в чата и играта ще започне. Ако имате нужда от инструкции изпишете @fbchess help, за да получите помощ.

5. Стикери и GIF файлове

Facebook са интегрирали цял куп стикери, които можете да използвате в съобщенията си. Ако обаче стикерите не са за вас, добре е да имате предвид че Facebook са интегрирали Giphy в Messenger, така че можете да намерите GIF файловете, които ви харесват и да ги поставите с няколко кликвания.

6. Използвайте Facebook Messenger като бордна карта

KLM Royal Dutch Airlines дава възможност на пътниците си да получават известия за полета си чрез Facebook Messenger. И когато пристигнете на летището, можете да използвате Facebook Messenger вместо бордната си карта. Освен това, ако трябва отново да резервирате полет можете да направите всичко това чрез Messenger.

7. Изпращане на пари в Messenger

Кликнете върху иконата с три точки и изберете “Payments”. Първият път, когато направите това, ще трябва да свържете дебитната си карта към профила си.

8. Групов чат

Вместо да водите отделни разговори с приятелите си, просто започнете групов чат с всички с които искате да говорите. Всеки ще получава всички актуализации и никой няма да пропуска нещо важно. Можете също така да дадете име на групата си и да я закачите най-отгоре за лесно намиране.

9. Заглушаване на групов чат

Можете да заглушите даден групов чат за определен период от време – 15 минути, 1 час, 8 часа, 24 часа – или можете да изберете “Until I turn it back on”.

10. Промяна на цветовете

Кликнете върху контакт и изберете „Change Color“. Това ще промени цвета на разговор за всеки в чата, дори ако това е групов чат.

11. Съобщения от непознати

По подразбиране виждате само съобщенията от контактите си, въпреки че от време на време може получавате съобщения от непознат. Ако искате да проверите тези съобщения отидете в Settings > People > Message Requests.

Източник: bradva.bg