ТОЙ Е ИСТИНСКИЯТ МОЗЪК! ВИЖТЕ КОЙ Е НАЙ-МОГЪЩИЯТ ПОДЗЕМЕН БОС, ЗА КОГОТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ! /НЕВИЖДАНИ СНИМКИ/

ТОЙ Е ИСТИНСКИЯТ МОЗЪК! ВИЖТЕ КОЙ Е НАЙ-МОГЪЩИЯТ ПОДЗЕМЕН БОС, ЗА КОГОТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ! /НЕВИЖДАНИ СНИМКИ/

Коза Ностра е създадена от гений

Гений издига Коза Ностра в институция и я превръща в най-значимата световна сила.

Бернардо Провенцано – с прякор Бини влекача е човекът, който успява да издигне организацията на невероятни висини. Загадъчното около него е, че то изчезва през май 1963 година. А за неговото съществуване полицията открива доказателства едва 42 години по-късно.

В същото време той се изкачва на върха на сицилианската мафия, превръщайки Коза Ностра в институция.

Само ден след като Хитлер /на 30 януари 1933 г./ поема властта в Германия, на белия свят се появява Бернардо Провенцано, третият от седемте братя в семейството на бедни сицилиански селяни, в областта Корлеоне. На 10 години той напуска училище и започва да работи на полето, но не издържа дълго. За него това е тежък и скучен живот. Скоро влиза в мафията, в семейство Корлеонезе, начело на което тогава стои Микеле Навара. Но вместо с него, той се сближава с младия и амбициозен гангстер Лучано Лечо, който в средата на 50-те тръгва на война срещу шефа си.

Провенцано и още 14 души през август 1958 г. правят засада и убиват Навара. През следващите пет-шест години, Провенцано участва в изчистването на останалите привърженици на шефа.

„Стреля като Бог, а има мозък на пиле“, казва за него Лечо.

За глупав човек, какъвто го смятат, Провенцано много мъдро избира деня, когато ще бяга — през май 1963 г., след неуспешен атентат над съпернически гангстери.

На 10 септември същата година става беглец от закона, след като е обявен за издирване. Следващите 30 години той не съществува. Полицията е убедена, че той е мъртъв. Нямало никакви доказателства, че е жив.

А през това време човекът с „мозък на пиле” търпеливо и бавно се е изкачвал до самия връх на сицилианската Коза Ностра.
Едва десетилетия по-късно изплува истината. На 10 декември 1969 г. участва в Първата мафиотска война, в клането по улица Лацио в Палермо.

През 1974 г. Лечо е арестуван. Начело на клана от Корлеоне идва Тото Рийна, а Провенцано става човека в сянка, който управлява финансовата страна на цялото „бизнес начинание.”.

Любопитно е, че по това време Бернардо Провенцано, известен още като Бини влекача и счетоводителя, а по-късно и като Чичо Бини – в квартал Бегерия в Палермо, изгражда собствена забранена зона. Живее скромно. Малко хора са знаели къде се намира, само най-близките му, пише Разкрития.ком.

Той непрекъснато четял Библията, с хората контактувал със съобщения като използвал фрази от рода на нека” Бог те пази и благослови“, „Нашия Бог Исус Христос“,“Може би той ще ни помогне да направим правилното нещо“….“ Божията воля“ и други. Предполага се, че са били кодови фрази за други начинания.

Не е използвал телефон, а на срещи ходел със стария си автомобил.

Нещата се променили през 1993 г., когато е бил арестуван Тото Рийна, а Провенцано става бос на Корлеонезе и „пръв сред равни” на цяла Коза Ностра. Семейството му тогава се връща от чужбина, а полицията разбира, че е жив въпреки, че няма доказателства за това.

Под негово ръководство мафията става по-малко кръвожадна, той лично участва в решаването на спорове и се грижи да се стига до консенсус. Предотвратява убийства на видни личности, забранява ликвидацията на семейства, а насилие допуска, само ако няма друго решение. През 2002 отива в Париж или Марсилия, за да се оперира въпреки, че има заповед и е осъден задочно. През 2005 най-накрая полицията намира доказателства, че е жив, но не знаят как изглежда, защото имат снимка от 50-те години.

Най-накрая на 11 април 2006 е задържан. Отначало отрича кой е, но после признава идентичността си. Умира на 13 юли тази година в Милано, на 84 години.

Източник: bradva.bg