КЛЮЧОВ БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР ОТСЕЧЕ СКАНДАЛНО И БЕЗКОМПРОМИСНО: КРАЙ С БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

КЛЮЧОВ БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР ОТСЕЧЕ СКАНДАЛНО И БЕЗКОМПРОМИСНО: КРАЙ С БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Намирам този парламент за изчерпан в този си вид, коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

„Разбира се, ако някой успее да предложи и направи правителство, да поеме тази отговорност и да получи подкрепа, нека го направи. На мен ми се струва, че е изчерпано доверието в парламента и възможността за подкрепа“, отбеляза Павлова, помолена за личното й мнение, предаде БТА.

Тя обаче уточни, че предстои да заседава Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще вземе окончателното решение дали и кого да се подкрепя.

Павлова откри днес годишното информационно събитие на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. в Ларгото в София. Министърът изрази надежда, че предсрочните избори няма да възпрепятстват програмата.

„През 2017 г. очаквам един милиард лева като реални договори, реално строителство и реални инвестиции през общините и няма причина те да бъдат спрени“, отбеляза тя.

На откриването Лиляна Павлова посочи, че се отчита успешно и с окончателен доклад оперативната програма „Регионално развитие – 2007-2013“ – със 103 процента разплатени средства и със 100 процента завършени всички проекти по програмата.

Ремонтирани са над 1000 училища и детски градини, няколко хиляди обекта, свързани с културна, здравна и социалната инфраструктура, много детски площадки, улици, подлези, посочи Павлова и отбеляза, че програмата е преобразила облика на 86 български града. 

Новата програма „Региони в растеж“ вече е почти на 80 процента отворена за кандидатстване, а 35 процента от програмата вече са договорени в реални проекти, каза министърът.

„С нея ще финансираме образованието и бъдещето на нашите деца, ще се направи и довърши ремонтът на училища и детски градини, които още не са ремонтирани, а специален фокус са професионалните гимназии, както и 12 университета“, информира Павлова.

„150 милиона лева ще са разплатените средства по програмата. Следващата година очаквам пик и бум на строителството в общините“, прогнозира министърът. 

Източник: bradva.bg