БОЙКО БОРИСОВ С НОВА ТОП БРОНИРАНА ЛИМУЗИНА ЗА МИЛИОНИ – СНИМКИ

БОЙКО БОРИСОВ С НОВА ТОП БРОНИРАНА ЛИМУЗИНА ЗА МИЛИОНИ - СНИМКИ

Бойко се придвижва из София с чисто ново возило – последния модел на „Ауди“ А8, който е с най-високата възможна система за сигурност B7. Преди това в репортаж на БНТ по повод завръщането на Борисов от Америка камерите за кратко показаха как Борисов се качва в чисто новото возило.

Решеното в черно бронирано „Ауди“ на Бойко струва над 350 000 евро, твърдят автомобилни експерти. Немската машина е с всички възможни екстри – снабдена е с 16 въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система ABS, система за предупреждение за загуба на налягането в гумите, камери за задно виждане, 4 телевизора, интернет.

Koлата издържа на атака с автомат „Калашник“ и може да измине около 100 километра със спукани гуми, които се помпат автоматично. Стъклата на вратите са дебели 8 сантиметра.

Аudi A8 L Security е сертифициран от немския балистичен център в Мюнхен и покрива стандартите за степен за сигурност. Външният вид на лимузината е напълно стандартен, което е търсен ефект с цел по-голяма сигурност. Автомобилът устоява на стрелба с огнестрелни оръжия, включително пистолет Magnum 44-ти калибър и стрелба от автомат „Калашников“. Лимузината издържа даже и на взривове от ръчна граната DM51.
Сред екстрите на колата са противопожарна система, аварийна система, която доставя свеж въздух в купето, интерком, черна кутия, която записва данни при евентуален инцидент и др.

Източник: bradva.bg