За да имате пари в къщата: 10 народни вярвания за привличане на пари

За да имате пари в къщата: 10 народни вярвания за привличане на пари

Начинът, по който се справяте с парите, дори и положението на метлата в къщата, според старите народни вярвания, може да повлияе на финансовата ситуация в дома.

1.Кога да взмете пари назаем, за да се увеличават?

Трябва да търсите пари назаем в сряда през деня. Няма да взимате пари от приятели и познати във вторник. Давайте и вземайте заеми сутрин, защото всякакви операции с пари, които се управляват вечер ще доведат до провал. Старайте се никога да не търсите заем, а по-често да давате пари на тези, които имат нужда, защото така ще предизвикате да ви се върнат по друг начин.

2. Заплатата трябва да пренощува

За  да може парите, които сте спечелили да обичат дома ви, в деня, когато вземете заплата, престанете незабавно да харчите и стотинка от нея. Цялата сума, според вярванията би трябвало да пренощува в дома ви.

3 Какво не трябва да давате назаем на комшия?

На съседите не трябва да заемете хляб или сол, защото паричната сигурност може да напусне дома ви и да отиде при тях.

4.

Правила за общия бюджет

Пари няма да имате ако ги оставяте разпръснати в стая или събирате трохите от масата с ръка.

5. Кога в джобовете си да носите пари?

Джобовете на дрехите, които са в гардероба, напълнете с книжни пари. Парите не обичат скъсани джобове или паднали копчета.

6 Старото схващане за метлата

За да има пари в къщата, метлата трябва да съхранявате с дръжката надолу.

7 Направете триъгълник от 10 лева

В най-малката преграда на портфейла съхранявайте двойки от 10 лева направени на триъгълник. Също така, в портфейла трябва да имате и щастлива монета – първата придобита или получена от друг. Тези монети не трябва да ги харчите, те са талисман на финансовата сигурност. В противен случай, парите могат да се сърдят и да не ви идват вече в ръцете.

8 Винаги дръжте пари в портфейла

Никога не съхранявайте портфейла празен, денонощно да има поне по някоя стотинка в него. Всички пари трябва да бъдат сложени така, че лицата им да гледат към собственика.

9. Не крадете на чуждото щастие

Пари от хазарт, нечестно спечелени, открити или скъсани пари не носят щастие и затова не трябва да държите в портфейла. Разделете ги на бедните, или бързо ги похарчете.

10 Дръжте големи суми пари

У дома трябва в продължение на година да съхранявате голяма според вас сума, която ще напълни къщата с енергия и започва да привлича други пари.

Източник: zajenata.bg