ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Обичаният български певец Асен Гаргов води тежка битка с рака

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Обичаният български певец Асен Гаргов води тежка битка с рака

Певецът, китарист и композитор Асен Гаргов води тежка битка с онкологично заболяване и се нуждае от средства.

Апелът отправиха в официалната си страница във Фейсбук от Българската музикална асоциация. 

Дългогодишният партньор и колега на Лили Иванова е претърпял няколко операции в България, но болестта напредва и се налага лечение в Турция. Необходими са още 20 000 долара. 

Българска музикална асоциация е отпуснала средства, както и от “Музикаутор”, но трябват още пари. Самият Асен Гаргов настоял средствата да се събират на банковата сметка на Българска музикална асоциация, а не в неговата лична сметка, за да има пълна прозрачност. Тя е организация на професионалните музиканти в България, която обединява изпълнители от всички музикални гилдии. Нейната цел е да насърчава развитието и популяризирането на съвременната българска музика. 

Асен Гаргов е роден на 24 юли 1949 г. Кариерата му започва във вокален квинтет “Студио В”, където е поканен за солист от Вили Казасян в началото на 70-те години. От 1975 г. до 1991 г. Гаргов е половинка на Лили Иванова. Освен че имат връзка, заедно двамата изнасят много концерти и записват албуми. Той пише песни както за нея, най-популярната от които е “Детелини”, така и за дуета им.

Ако желаете да помогнете, можете да го направите по следните начини:

Сдружение Българска музикална асоциация
Юробанк АД
IBAN: BG17 BPBI 7940 1074 9305 01 в лева
банков код: BPBIBGSF
дарение за Асен Гаргов 

Можете да внесете средства и в брой в офиса на Асоциацията – София, ул. Гурко 70, ет. III, като се обадите предварително на тел. 0878 73 95 55. На място ще Ви бъде издаден документ.

Източник: bradva.bg