КАКВО НАПРАВИХМЕ! ПОЛИТИЦИ НИ В ПАНИКА, ТИЧАТ В ПАРЛАМЕНТА! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ НАДИГНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!

КАКВО НАПРАВИХМЕ! ПОЛИТИЦИ НИ В ПАНИКА, ТИЧАТ В ПАРЛАМЕНТА! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ НАДИГНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!

30 работнически и комунистически партии от Европа осъдиха новия български антикомунистически закон и декларираха солидарност с българските си другари.

Партиите от Европейската комунистическа инициатива настояват за незабавно оттегляне на антикомунистическия закон и заклеймяват „всяко преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи.“

Централата на Инициативата на комунистическите и работнически партии се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE). От българска страна представители в „Инициативата“ са Съюзът на комунистите в България и Партията на българските комунисти – членове на коалиция „БСП Лява България“, пише офнюз.бг.

В позицията на 30-те работнически и комунистически партии от Европа срещу приетите на 24 ноември от българския парламент на първо четене изменения и допълнения на Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен се посочва:

„Тази нова антикомунистическа офанзива е интегрирана в целите на Европейския съюз и буржоазните правителства да подменят и пренапишат историята, като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология. Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления.

Колкото повече се увеличава антинародната и антиработническа офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм. Техните усилия няма да успеят. Великата октомврийска революция преди 99 години показа, че хората могат да избират социално-икономическа система, която да служи на техните интереси, че те могат да вземат нещата в свои ръце и радикално да променят живота си.

Ние изразяваме нашата солидарност с българските комунисти и искаме незабавно оттегляне на антикомунистическия закон и всяко друго преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи.

Антикомунизмът няма да мине!“

Източник: bradva.bg