Тя сложи купчини монети на лаптопа си и ги остави за няколко часа. Никога няма да се сетите защо!? Гениален трик!

Тя сложи купчини монети на лаптопа си и ги остави за няколко часа. Никога няма да се сетите защо!? Гениален трик!

За кратки периоди от време технологията напредва бързо – лаптопи, смартфони, таблети и въобще не се знае какво следва. Възможностите са безкрайни и те са отвъд нашето въображение.

И все пак въпреки напредъка всичко става все по-деликатно и крехко.

Това е особено вярно за лаптопите и тяхната батерия, която става по-слаба и по-слаба колкото повече го използвате, започват неизправности в зарядното устройство, прегрява и започва да се изключва толкова често, че това става много досадно. Няма нищо по-изнервящо от изключването на вашия лаптоп по средата на недовършена работа. Това наистина може да направи живота ви по-труден. И това се случва толкова често, особено през лятото, когато температурите са високи.

Но, както се появяват проблеми, така те също изчезват с интелигентно инженерство.

Ако вие също имате проблем с прегряването на вашия лаптоп, не се притеснявайте, има един страхотен трик за това!

Ако се вгледате в топлинната диаграма от прегряването на лаптопа, може лесно да забележите проблема, цялата топлина се фокусира върху едно място, около процесора и за това хич не е чудно, че се изключва автоматично.

Известна певица от Япония /нали знаете къде са най-добрите инженери/ също е изправена пред този проблем и реши да потърси алтернативни решения, ако има такива. И открива невероятен гениален трик, от който всички можете да се възползвате.
Всичко, което трябва да направите е да се вземете една купчина монети и да ги наредите над клавиатурата!

Най-добрите видове монети за това са медните монети /жълтите стотинки/, защото медта е най-добрият метал за разсейване на топлината и затова е идеален за това. Просто ги подредете над клавиатурата и те ще започнат да абсорбират топлината и вашият проблем ще бъде решен.

 

Източник: zajenata.bg