ВАЖНО ЗА ШОФЬОРИТЕ! Как да размразим автомобила в студа (Вижте лесни трикове)

Шофьорите изпитват трудности със замръзналия автомобил, вижте лесни трикове как да се справим

За шофьорите усложнената зимна обстановка е най-големия проблем. Освен, че в условията на сняг трудно се кара размразяването на автомобила е голямо предизвикателство.

Вижте как без скъпи препарати можем да си помогнем при отстраняването на леда и да предотвратим изпотяването на стъклата.

Advertisement:

За да се отървем от леда по стъклото на превозното средство са ни нужни само 100 мл спирт от аптеката, чиста вода и празно шише с пулверизатор.

Две трети от спирта се изсипват в шишето, с което ще пръскаме. Добавя се една трета вода. С получената течност пръскаме стъклата. Които се размразяват по-добре отколкото ако използваме скъпите препрати.

Advertisement:

Срещу изпотяването може да пробвате следните методи. Вземате суров картоф. Срязвате го през средата. С получените половинки  намазвате стъклата. После се изчиства с кърпа. При другия вариант може да използвате гел за бръснене. С който постъпваме по същия метод.

Друг проблем, с който може да се сблъскате особено ако притежавате дизелов автомобил е трудността на запалване. Специалистите съветват при големите минуси да се зарежда само качествено гориво. Като се прибавят добавки. Които помагат на дизела да запали и при ниски температури.

Практиката да се сваля акумулатора и да се оставя на топло според специалистите е неприложим. Съвременните автомобили имат много електроника. А всяко сваляне на акумулатора е шок за нея. А и при някои модели човек сам не може да се справи със свалянето му, предават от  pik.bg.

Авто механиците съветват не само да се припалва превозното средство. А  да се кара. Защото при всяко запалване акумулатора се изтощава и губи от капацитета си.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Advertisement: