В МОМЕНТА В СОФИЯ СЕ СЛУЧВА НЕЩО МНОГО ВАЖНО, ФАНЪКОВА СПЕШНО СВИКА ВАЖНИТЕ ХОРА!

В МОМЕНТА В СОФИЯ СЕ СЛУЧВА НЕЩО МНОГО ВАЖНО, ФАНЪКОВА СПЕШНО СВИКА ВАЖНИТЕ ХОРА!

Advertisement:

Кметът Йорданка Фандъкова свика щаба за зимно поддържане на София с цел разпределяне на нови приоритетни задачи във връзка с обстановката в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Осигурена е проходимостта в града, градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути. Ще продължат обработки приоритетно със смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт поради ниските температури. 

Продължава и почистването на основни вътрешно-квартални улици в столичните райони, където условията позволяват. По данни на фирмите, отговорни за почистването на града, обработването на малките улици е затруднено от паркирали автомобили и ниските температури. 
Продължава почистването на тротоарите и извозването на сняг от пешеходните зони. 

Advertisement:

Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да се осигури почистване и проходимост на уличните шахти, пише Блиц. 
Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция започнаха почистване на ледени висулки от обществени места – пътни подлези и мостове. 
В Столичния автотранспорт са предвидени дежурни, които подготвят превозните средства за деня, включително се осигуряват добавки в горивото против заледяване, съобщи директора на „Столичен автотранспорт“ Слав Монов. 

В парковете се извършва почистване и обработка на алеите, в това число опесъчаване в парк Витоша на пътя „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. 
Общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят двадесет и четири часа. Българският червен кръст осигури дрехи. Общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се от центровете. Молим гражданите, които имат информация за такива хора да подават сигнали на тел.112. 

Advertisement:

Дирекция „Образование“ на Столична община и районите администрации продължават да следят ситуацията в столичните училища относно отоплението. Разпоредено е да работи отоплението във всички училища и да се докладва за температурите в класните стаи. 

Advertisement:

Източник: bradva.bg