Андрей Арнаудов: Проблемът съм аз, а не 13-годишната родилка!

Андрей Арнаудов: Проблемът съм аз, а не 13-годишната родилка!

От няколко дни цяла България е скандализирана от това, че 13-годишна циганка е родила . 
Все едно се случва за първи път. Все едно от години не знаем, че това е въпрос на култура, личен избор и начин на препитание на част от малцинствата.

Това коментира на страницата си във фейсбук Андрей Арнаудов .

За мен проблемът е друг – че ние, работещите, образовани, плащащи данъци български граждани не правим деца. 
Вие ме познавате – аз съм Андрей Арнаудов, на 37 години, от София; телевизионен водещ и продуцент.
Проблемът на тази държава е в такива като мен.
Поне от десетилетие изкарвам достатъчно пари, за да гледам деца. Поне от 5 години се чувствам емоционално зрял да имам такива. Но нямам.
И не казвайте, че съм изключение. 
В големите градове има хиляди млади хора, които изкарват достатъчно, за да гледат деца, но съзнателно го отлагат, за да правят кариера; за да продължи купонът или по каквато и да е друга причина.
А що се отнася до 13-годишните родилки е ясно, че каквито и да е детски надбавки или помощи трябва да се дават само за граждани с образователен ценз. А за работещите – и платени данъци. При положение, че в България основното образование е задължително, тогава, за да получиш каквито и да е помощи от държавата, трябва да имаш завършен 8 клас. Не е ли логично?

Такива, а и още много други казуси искаме да съберем в кампанията на ДНК „Направи го за България“, за да променим законите и средата. Така че тези като мен да започнат да правят деца.

Източник: zajenata.bg