В МОМЕНТА: БЕДСТВАЩИ ХОРА НА ПЪТЯ ЗА АЙТОС! ИМА И БЕБЕТА!

В МОМЕНТА: БЕДСТВАЩИ ХОРА НА ПЪТЯ ЗА АЙТОС! ИМА И БЕБЕТА!

Advertisement:

Вече 16 часа хората край Айтос са блокирани в преспите и няма кой да им помогне. За това свидетелстват и разкази на потърпевши, които не могат да се измъкнат от снежния ад. 

„В колата има бебе на седем месеца, свършиха ни памперсите, нямаме храна и мляко за децата. В момента му сложих моя фланелка, трябваше да ходим километър до най-близкия магазин, където няма нищо“, разказва за ужаса потърпевш от блокадата. Той добави, че трактори минават, но нищо повече. Когато е попитал полицай, кога ще приключи този ужас, униформеният е заявил, че най-рано към 14 часа.

„Когато тръгнахме имаше полиция на пътя, но никой не ни спря да ни каже, че не може да се мине, и се наложи да се върнем към Айтос, където си стоим тук блокирани“, допълни потърпевшият пред Би Ти Ви.

Advertisement:

Институциите не дават прогнози кога ще могат да измъкнат хората. Пред ПИК кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че положението е тежко и колите се вадят една по една. За това какви са причините да се стигне до тук, Николов заяви пред медията ни, че едната е тежката метеорологична обстановка. „Много коли от затворената автомагистрала „Тракия“ бяха пренасочени по стария път за Бургас и това допълнително утежни трафика“, поясни Димитър Николов.

Advertisement:

Източник: bradva.bg