Изненада за всички! Няма да повярвате хубавата Хазал от „Твоят мой живот“ каква е в реалния живот?

Изненада за всички! Няма да повярвате хубавата Хазал от „Твоят мой живот“ каква е в реалния живот?

Бащата на звездата от сериала „ Твоят мой живот “ Алина Боз е български турчин.

17-годишната актриса, която влиза перфектно в ролята на Хазал от сериала, който се върти в момента по БТВ, вече е популярна не само в Турция, но и в Русия и у нас. Освен множеството фенове, Алина е свързана с България и чрез кръвна връзка.

Баща ѝ – Стоян Боз, е български изселник в Турция.

Той напуска родината си и отива да учи картография в Москва. Там пламва силна студентска любов и по време на магистратурата си,той се влюбва в рускинята Алла, пише столичен вестник.

Скоро двамата минават под венчилото и първата им рожба – Алина, не закъснява. Те остават в руската столица когато малката става на 7, а след това заминават за Истанбул.

Бащата на Алина си спомня, че причината за изселването им е оферта за работа, което е получил и приел, за да осигури по-добър живот на семейството си. „В началото никак не ни беше лесно, гледаха ни като пришълци“, откровен е той.

Основната цел на родителите на Алина е да ѝ дадат качествено образование. Точно в турската столица тя придобива умения, които са ѝ извънредно ценни и днес. Тя ходи на балет и рисуване, става и състезател по плуване.

Но съдбата си знае своята работа и среща малката Алина с турски актьор, което се е превъплътил в ролята на Дядо Коледа в един мол. „Трябваше да изпея песничка на добрия старец, а човекът в костюма остана изумен колко добре пея и танцувам“, спомня си звездата от сериала.

Тогава актьорът дал най-добрият съвет на родителите ѝ, който и преобърнал нейния живот. Той им препоръчал да я запишат в кастинг агенция за талантливи деца, която да ѝ осигури роли и участия в различни продукции.

Само след година птичето каца на рамото на Алина и тя е избрана за роля в сериала „ Твоят мой живот “. През това време девойката продължава да трупа знания, което скоро ѝ се отблагодарява. Тя се научава да свири на пиано и на китара, майстори при различни скулптури. А както знаем, актьорите трябва да бъдат всестранно развити таланти, за да имат по-голям шанс за получаване на роли.

Освен изкуството, Алина има и друга страст. „Падам си по екстремните преживявания – миналата година се научих да карам сърф, кънките са ми страст. В момента карам курсове за пилот, защото съм влюбена в самолетите“, обяснява разпалено Алина.

След като завърши средното си образования, актрисата смята да запише висше в сферата на психологията. Това обаче няма да попречи по никакъв начин на кариерата ѝ, която тепърва набира скорост. „Твоят мой живот“ не е сефтето на Алина. Първият ѝ проект не стига до ефира заради липса на средства.

„Ролята на своенравната Хазал , която мечтае за разкошен живот, не ми беше сложна. Все пак животът ми до този момент не е бил осеян само с рози, а и с бодлите от тях“, разкрива Алина. Само на 17, тя вече може да направи разлика между обикновения живот и този на звезда. Тя мечтае просто да е актриса, но не и за славата, която върви ръка за ръка с професията.

Може би в търсене на по-голямо спокойствие, актрисата споделя, че голямата ѝ мечта е да посети родината на своя баща – България. От него тя е чувала много за нашето море и планини, но никога не ги е виждала.

„Смятам още това лято, ако имам възможност и време, да посетя страната, в която баща ми е израснал“, разкрива Алина за радост на своите фенове.

Източник: zajenata.bg