ПРЕДИ МАЛКО ЕФИРЪТ СЕ РАЗТРЕСЕ! СТРАШНИ ОБВИНЕНИЯ ПРЕДИ КОЛЕДА! ГЕРБ СА

ПРЕДИ МАЛКО ЕФИРЪТ СЕ РАЗТРЕСЕ! СТРАШНИ ОБВИНЕНИЯ ПРЕДИ КОЛЕДА! ГЕРБ СА

ГЕРБ даваше позитивни сигнали и на Реформаторския блок, и на Патриотичния фронт, че може да се състави правителство. Цялата процедура се протакваше, вместо да имаме един нормален служебен кабинет. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Драгомир Стойнев във връзка с връщането и на третия мандат и отказа на Росен Плевнелиев да състави служебно правителство.

„Ние пет години сме смешни пред Европа с този президент. Той трябваше да спази Конституцията. Ако Плевнелиев не беше бавил процедурата, можеше да имаме служебен кабинет за близо 2 месеца. Не разбирам какво искат от Румен Радев, той встъпва в длъжност на 22 януари и няма право преди това да съставя правителство“, коментира социалистът, който явно не е чел какво точно пише в Конституцията.

Това му беше напомнено в кратък, на разбиващ коментар от вицепремиера в оставка Томислав Дончев. „Стига с тези опорни точки. Превърнахте обществените поръчки в нещо… Всички за това говорят. Технически да ви кажа, в Конституцията пише какво трябва да направи президентът и той го направи. Няма разцъкване с мандатите, както твърдите вие“, отсече Дончев. Той обясни, че няма духовна нагласа за спор със Стойнев, въпреки че има интелектуална. 

„БСП иска да прекъсне връзката между политиците и политическите назначения в определени предприятия. Ние сме на мнение, че обществените поръчки трябва да бъдат прекратени, защото се забелязват много нередности“, продължи да сипе огън и жупел Драгомир Стойнев.

„БСП не реди кабинета на Румен Радев. 2016 година е успешна за партията. БСП тръгна по нов път, който ни доведе до победа, която свали правителството на ГЕРБ“, категоричен е депутатът.

„Държавата се превърна в един разграден двор. Ние трябва да имаме страна, която да е отговорна към икономиката и бизнеса. Нашата програма, която ще представим, ще бъде насочена в три сфери – икономика, икономика и пак икономика“, увери Драгомир Стойнев.

„Искаме външната ни политика да бъде наситена с националния ни интерес и той да се защитава пред Европа“, сподели социалистът. По думите му България е загубила достойнството си.

Източник: bradva.bg