Симеон Сакскобургготски с извънредно обръщение към нацията!

Симеон Сакскобургготски с извънредно обръщение към нацията!

Симеон Сакскобулгготски излезе днес с обръщение към нацията по случай трагедията в Хитрино и призова тя да не се превръща в сензация.

 „Надявам се, споменът за тях да не избледнее като поредната сензация на деня, която ни разтриса, но бързо е изместена от следващата потресаваща новина”, заяви монархът, пише Блиц.

Ето и цялото обръщение на Симеон Сакскобугготски:
 
„В такива трагични моменти е много важно да проявим солидарност и то не само за момента, а с конкретни последващи действия с дълготраен ефект. Искрено се възхищавам на хората, които са се впуснали да помогнат на пострадалите, за проявената добрина, за смелостта. Пример, за прословутата българска добрина, която винаги е съществувала, въпреки опитите на някои сили, без значение от религиозната или етническа принадлежност. Преди всичко, ние всички сме хора.
 
Именно в памет на жертвите е повече от важно да анализираме  причината за трагедията, за да не допуснем бъдещи такива инциденти. С общи усилия и чувство на съпричастност да си поставим за цел да помогнем на хората да се върнат към нормалния им начин на живот час по-скоро и да не забравяме страданието им, „затрупано“ от поредните сензационни новини – от Турция, Германия или вътрешни.
 
В този смисъл искам да изтъкна и горещо да приветствам инициативата на Българския червен кръст да започне Национална кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите.
 
Но те ще имат нужда от много повече от финансова подкрепа. Трябва да получат справедливостта, която очакват. Задължително трябва и морална подкрепа, било то само с окуражителен жест или дума. Тези изстрадали сънародници имат нужда от много повече от типичното гръмко обществено внимание…”

Източник: bradva.bg