СВЕТЪТ МЛЪКНА! ПРЕДИ 5 МИН ПУТИН СТОВАРИ ЖЕЛЯЗНАТА СИ ДУМА! ЗАСЯГА БЪЛГАРИЯ ДИРЕКТНО!

СВЕТЪТ МЛЪКНА! ПРЕДИ 5 МИН ПУТИН СТОВАРИ ЖЕЛЯЗНАТА СИ ДУМА! ЗАСЯГА БЪЛГАРИЯ ДИРЕКТНО!

Путин определи резолюция на Европарламента за противодействие на пропагандата срещу ЕС от страна на трети страни, вкл. Русия, като „деградация на демокрацията“.

Руският президент Владимир Путин смята за „деградация на демокрацията“ приетата днес от Европейския парламент резолюция за противодействие на руската пропаганда срещу ЕС, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

ЕП прие резолюция, с която предупреждава, че ЕС се намира под все по-голям натиск от пропаганда от страна на Русия и ислямистки терористи.

Според евродепутатите пропагандата цели изопачаване на истината, предизвикване на страх, съмнение и разделение в ЕС,съобщи на пресслужбата на ЕП.

„Ако такова решение е взето, то говори за това, че наблюдаваме съвършено очевидна деградация, в политическия смисъл на думата, на представата за демокрация в западното общество“, заяви Путин пред журналисти в Москва.

Руският президент отбеляза, че за първи път чул от журналисти за приемането на резолюцията, макар че му било известно за дискусията по тази тема.

„Съвсем неотдавна – и тези опити продължават досега – се опитваха да ни учат на демокрация и ние винаги сме слушали от тези „учители“, че най-порочният начин да се действа с опонента е нещо да се забрани, а това не съответства на принципите и нормите на демокрацията. Най-добрият начин винаги е воденето на открита дискусия“, посочи Путин. 

Той изрази надежда, че „здравият разум ще възтържествува“ и реално няма да бъдат наложени ограничения върху руски медии.

В отговор на въпрос очаква ли промяна към по-добро в отношенията със САЩ Путин изтъкна, че Русия винаги се е обявявала за нормални отношения с Вашингтон.

„Винаги сме казвали, че всякакви ограничения в търговията и в икономическото сътрудничество вредят на всички“, добави руският лидер.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви по този повод: „Днес станахме свидетели на абсурд, сътворен от десните в Европарламента. ЕП прие резолюция, с която определя Русия и Ислямска държава като най-големите заплахи за демократичното развитие на ЕС“.

Източник: bradva.bg