Дойде ли зима, вкъщи става ветрилник – течението се усеща и през дограмата. Жив и здрав да е комшията – показа как да я уплътним!

Дойде ли зима, вкъщи става ветрилник - течението се усеща и през дограмата. Жив и здрав да е комшията - показа как да я уплътним!

Течението  – един проблем, познат на почти всеки жител на апартамент или къща. Най-често възниква с настъпването на студеното време. Много е важно да се поддържа температурата в къщата не по-ниска от 18 градуса, особено има и малки деца.

течение вкъщи

В повечето случаи всичко се дължи на неправилно регулираната дограма. Необходимо е с нужния инструмент дограмата да бъде настроена на зимен режим – разбира се, ако вашата го позволява.

По този начин дограмата приляга по-плътно към рамката и не позволява на течението да влезе вътре.

регулиране на дограмата

Ако са добре обработени пластмасови прозорци и проект не е изчезнала, това означава, че трябва да смените  уплътнението на прозореца  , който вероятно е повреден. За да направите това, трябва да се премахне старата пломба и внимателно се справят с положението оразмеряване разтвор на алкохол или почистващ препарат за прозорци.

Замяна на уплътнението на дограмата

Когато прозорците са сухи, можете да започнете лепенето на нови уплътняващи ленти. Работата трябва да започне от горната част на прозореца, като се стараете да се придържате към дъното на канала за уплътнение и леко разтягате лентата. В края на процедурата е необходимо да проверите колко здраво уплътнението влиза в канала на прозореца.

уплътнение на дограмата

В това видео можете да се запознаете с процедурата  на замяна на уплътнение  на PVC дограмата.

Надяваме се в дома ви да е топло, уютно и удобно! 

Източник: zajenata.bg