НА БОЙКО БОРИСОВ МУ ПИСНА И ИЗРИГНА: ТАКА СЕ ГОВОРИ НА ГРОБИЩАТА!

НА БОЙКО БОРИСОВ МУ ПИСНА И ИЗРИГНА: ТАКА СЕ ГОВОРИ НА ГРОБИЩАТА!

„Говорите все едно, че съм умрял, така се говори на гробища – „беше”… Тепърва ще има битка – да не мислите, че така ще им се дадем на празните им приказки и обещания?”. Това обяви в Смолян премиерът в оставка Бойко Борисов, цитиран от bTV.

Докато ГЕРБ, РБ и ПФ преговаряха без успех за ново правителство в София, в родопския град министър-председателят се похвали, че благодарение на борбата с корупцията и контрабандата в бюджета са постъпили 4 милиарда лева повече.

„Омръзна ми всеки ден да пиша съболезнователни телеграми. Вчера писах до президента Путин, с турците говорих, с канцлера Меркел, а това е от тук сигурно на един час път до нас. И ако нещо мога да си пожелая, самo мир през следващата година и ви съветвам, попове и мюфтии, всички да се молите за това. Румъния без правителство, Гърция им спряха всички пари, че си позволиха да пипат пенсиите, Македония без правителство, в Турция атентати всеки ден гинат хора“, каза още Борисов.  

Той присъства на откриването на 4-километров участък от обходния път на Смолян. На церемонията той чете текст от Корана, посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов: “Той е, Който стори земята като постеля за вас и насложи пътища за вас, и изсипа вода от небето, а после ­чрез нея извади чифтове от различни растения”

„В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише. Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж“, коментира Бойко Борисов. Той използва и библейски цитат, за да обвърже ситуацията в страната и конкретното събитие: „Няма ненаказано добро”.

Източник: bradva.bg