БЪЛГАРИЯ ГРЪМНА! НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ! ЕТО КОГО ГЛАСИ ЗА ПРЕМИЕР РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК!

БЪЛГАРИЯ ГРЪМНА! НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ! ЕТО КОГО ГЛАСИ ЗА ПРЕМИЕР РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК!

снимка: parliament.bg

Здравният министър Петър Москов, зам.-шефът на ДБГ Найден Зеленогорски или Румен Христов от СДС са избраниците на реформаторите за премиер, които днес ще се обсъждат на срещи с коалиционните им партньори от ГЕРБ и ПФ. Това съобщи пред Нова тв депутатът от РБ Борислав Великов.

Найден Зеленогорски, Румен Христов или Петър Москов фаворити да оглавят кабинета, а ГЕРБ може да остави част от министрите.  Той добави още, че премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов няма да вземат постове в бъдещия кабинет на РБ. „Не съм съгласен, че това правителство ще го има до въвеждането на мажоритарната система в Изборния кодекс“, каза Великов на въпрос за хоризонтите на бъдещия кабинет.

Той подчерта още, че патриотите не са заявили имена за министри в кабинета. „Ще има предсрочни избори през месец май“, прогнозира историкът Божидар Димитров и подчерта, че евентуален кабинет на РБ ще изглежда здрав въпреки малкия брой депутати в парламента на дясната коалиция. „ГЕРБ без Бойка е нула“, отговори историкът на въпрос дали времето на Борисов в ГЕРБ изтича и идва ли времето на заместника му Цветан Цветанов.

Източник: bradva.bg