НЕОЧАКВАНО: РБ хвърлят Надежда Михайлова за премиер!?

НЕОЧАКВАНО: РБ хвърлят Надежда Михайлова за премиер!?

Посланикът ни в Турция Надежда Михайлова вероятно ще бъде излъчена за премиер от Реформаторския блок, прогнозираха близки до СДС, пише 24news.bg. 

По-рано днес Нова телевизия съобщи, че от Блока ще издигнат жена за премиер.

„Има логика, защото взимането на мандата стана най-вече по настояване на икономическия министър и лидер на СДС Божидар Лукарски. Засега обаче не е сигурно, че самата Михайлова ще приеме“, смятат десни анализатори.

Хубавото Наде имала намерение да довърши тригодишният си мандат като посланик на България в Турция. Другото спрягано име бе на Найден Зеленогорски от ДБГ. 

ГЕРБ ще остави Реформаторския блок да излъчи премиер от своите среди, заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов след края на разговорите между двете партии. Сегашните коалиционни партньори демонстрираха готовност да изгладят различията за програмата, която трябва да следва бъдещия нов кабинет. Разговорите са били фокусирани върху част от секторните политици. Създадени са и работни групи, които ще продължат преговорите и в утрешния ден..

„Утре смятам че ше имаме повече яснота“, заяви пестеливо Цветан Цветанов. Найден Зеленогорски от РБ пък подчерта, че първо ще се работи върху програмата и тогава ше се коментират имената на премиера и министрите в новото правителство. Един от основните въпроси обсъден днес е бил този за промените в изборното законодателство. ГЕРБ вече обявиха, че ще търсят подкрепа за приемане на мажоритарния вот в два тура.

Тук е разминаването с РБ, които са против. „Ние сме на мнение, че мажоритарният вот по начина, по който мина на референдума, няма да го подкрепим“, обяви Найден Зеленогорски. Цветано пък добави: „Ще има дискусии, трябва да има парламентарна дейност. Това не ни отдаелечава от възможността да направим правителство. Търсим пресечните точки, около които да се обединим“.

Източник: bradva.bg