ВЪВ ВТОРНИК В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ИСТОРИЧЕСКО!

ВЪВ ВТОРНИК В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ИСТОРИЧЕСКО!

На третия ден от преговорите за съставяне на правителство екипите на ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт са постигнали напредък днес, споделиха участници от всички партии, цитирани от наш всекидневник.

Кабинет с мандата на РБ ще има, за да работи по 10 приоритетни области. С такова впечатление се разделили пратениците на централите.

Преговорните екипи са водени от лидерите на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов, на РБ Найден Зеленогорски и на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Сред точките са нов Изборен кодекс, подготовка на председателството на ЕС, подход към мигрантския проблем, антикорупционният закон “Кунева”.

Утре преговорите продължават с Бойко Борисов, който отказа да е премиер на кабинет на РБ, но даде да се разбере, че в НС ГЕРБ ще го подкрепя, пише Пик.  

На срещата ще бъде определен министър-председател, папката с чието име зам.-председателят на СДС Румен Христов ще върне във вторник на президента Росен Плевнелиев.

Първи знак за светлина в края на преговорите даде Цветан Цветанов. „С мандат на Реформаторския блок ще подкрепим правителство, но разбира се, че министрите и премиерът ще бъдат допълнително уточнявани”, каза пред БНТ дясната ръка на Борисов. Той обясни, че се работи в посока на надграждане на постигнатото досега.

Източник: bradva.bg