МАЯ МАНОЛОВА ИЗРИГНА И ПОСЕЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ! ДИРЕКТНО В ЛИЦЕТО!

МАЯ МАНОЛОВА ИЗРИГНА И ПОСЕЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ! ДИРЕКТНО В ЛИЦЕТО!

Парламентарната правна комисия е приела предложенията на омбудсмана на републиката Мая Манолова да се забрани гледането на потребителски спорове в арбитражните съдилища.

Това заяви в „Годината“ на Дарик общественият защитник. По темата с евентуални промени в Изборния кодекс, Манолова коментира, че самите депутати нямат желание да изпълняват волята на близо 2,5 млн. българи.

„Прекарах няколко часа в правна комисия. Наистина бяха се постарали представители на арбитражните съдилища да пообиколят из парламентарните групи и в крайна сметка единодушно подкрепеният мой законопроект на първо четене рискуваше да бъде абсолютно обезсмислен след предложенията, които бяха писано от един арбитражен съд и бяха внесени от депутати от всички цветове, но в резултат на моята намеса правната комисия по двата най-важни текстове, а именно забрана арбитражите да гледат потребителски спорове и забрана да бъдат издавани изпълнителни листа при решения по потребителски спорове, в крайна сметка минаха, за което благодаря“, каза Манолова.

На въпрос какво ще стане, ако парламентът бъде разпуснат в края на януари, не се приемат промени и единственият начин да се проведат избори е по действащият кодекс, омбудсманът заяви, че тя е поела своята отговорност да бъде адвокат на 2,5 млн. души, които са поискали мажоритарна система.

„И в момента слушам очакваните нападки на всички партийни централи, защото те правят само едно – пазят статуквото“, каза Манолова и допълни:

„Ще водя битка за това не просто гласът на гражданите да се чува и тяхното мнение да се уважава, но и решенията, които взимат гражданите, които взима суверенът, да се изпълняват от политиците. Въпреки гръмките обещания на партийните лидери или поне на тези на основните политически сили, до момента нито една партия, нито една парламентарна група не е предприела никакво действие, за да покаже, че зачита мнението на гражданите“, каза тя.

Източник: bradva.bg