ТУРСКИЯТ ПОСЛАНИК ОТПРАВИ КОЛЕДНО ПОСЛАНИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ, ОТ КОЕТО НИ НАСТРЪХНАХА КОСИТЕ!

ТУРСКИЯТ ПОСЛАНИК ОТПРАВИ КОЛЕДНО ПОСЛАНИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ, ОТ КОЕТО НИ НАСТРЪХНАХА КОСИТЕ!

Advertisement:

„Турция осигурява на България комфорта да посрещне спокойно коледните и новогодишни празници“, заяви посланикът на Турция у нас, Сюлейман Гьокче, пред „Дарик“.

Според него ние нямаме бежански проблем не за друго, а защото Анкара е спазила своите уговорки, докато София и ЕС не са изпълнили на 100% обещанията си.

„Виждам, че хората в България вече са в сезона за празнуване. Прекрасно е, но всъщност Турция ви осигурява този комфорт. Не смятам, че живея в една зона на удобство и комфорт за разлика от вас, с милиони бежанци. Може би звуча песимистично, защото гледам в една по-широка перспектива – това са войната в Сирия и Ирак, хаосът, който цари там. По мое мнение няма криза с бежанците в България. Знаете ли какъв е броят на бежанците и броят на хората, които търсят убежище в България?! 7000 е броят им“, каза той.

Advertisement:

Сюлейман Гьокче не знае дали в бъдеще Анкара ще реши да пусне бежанците към Европа и затова не може да коментира въпроса.

С думите му се съгласи и Надежда Нейнски, която е посланик на България в Турция:

Advertisement:

„Турция до този момент потвърждава ангажиментите си към страната ни, независимо че няма формална база за това. Южната ни съседка съзнава тревогите на българската страна и прави всичко възможно да не допуска бежански потоци да преминат границата.“

Advertisement:

Източник: bradva.bg