ВКАРА ЕКСПЕРТИТЕ В МИША ДУПКА! МАШИНИСТ С 20 ГОДИНИ СТАЖ РАЗКРИ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО В ХИТРИНО!

ВКАРА ЕКСПЕРТИТЕ В МИША ДУПКА! МАШИНИСТ С 20 ГОДИНИ СТАЖ РАЗКРИ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО В ХИТРИНО!

Advertisement:

Технически проблеми, а не висока скорост на машинистите е причина за трагедията в Хитрино.

Позицията е на председателят на Синдиката на машинистите Диан Димитров и колега на тримата машинисти от авариралата композиция. Според него държавата е абдикирала от проблемите на жп транспорта.

Димитров е с 20-годишен стаж като локомотивен машинист на товарен влак. Часове преди смъртоносния взрив минава по същото трасе – през  Хитрино. По думите му по трасето не е имало проблеми. Според него не човешка грешка, а технически проблеми и повреда в цистерната са довели до експлозията.

Advertisement:

„Високата скорост може до дерайлиране да доведе, но цистерните са обезопасени, няма как да се взриви, пише Пик. От търкането на спирачките, предната вечер имах същия проблем, оттам се е възпламенило”, смята Димитров.

По думите му подредбата на вагоните е била стриктно спазена, тъй като контролът върху това е изключително строг. Познава и тримата машинисти от злополучния влак, дълги години били колеги.

Advertisement:

„Щом чухме за инцидента си казахме: „Хайде машинистите изгоряха”, коментира още Димитров.

Като председател и на синдиката на машинистите той не веднъж е предупреждавал, че е въпрос на време е да се случи поредната трагедия. За проблемите в железницата е писал и до властта. Не получил отговор.

Машинистите настояват за цялостна промяна в жп транспорт – сега, не след поредната трагедия.

Advertisement:

Източник: bradva.bg