Е СЕГА ВЕЧЕ СТАНА ВЪРГАЛЪТ! НИНОВА ОБВИНИ БОРИСОВ В НАЙ-СТРАШНОТО, ИЗРЕВА: НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

Е СЕГА ВЕЧЕ СТАНА ВЪРГАЛЪТ! НИНОВА ОБВИНИ БОРИСОВ В НАЙ-СТРАШНОТО, ИЗРЕВА: НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

С остра реакция излезе ръководството на БСП срещу ГЕРБ. Случи се поредното национално предателство на правителството на Бойко Борисов. Това заяви на брифинг на БСП в парламента лидерът на партията Корнелия Нинова. 

„Продължават задкулисните договорки в ущърб на България“, заяви Нинова.

Според нея имало слухове на международно ниво, че кабинетът задкулисно лансира Кристалина Георгиева за нов висок пост в ООН.

„На 9 декември 2016 година външно министерство е изпратило екстрена телеграма със следното съдържание: Министерство на външните работи взе решение да представи българска кандидатура за висок ръководен пост в секретариата на ООН. Моля, да поискате среща с новоназначения секретар на ООН Антонио Гутиереш с цел представяне на българската кандидатура и връчване писмото на министър Митов“, заяви Нинова, пише Пик.

„Имаме въпроси към г-н Митов и правителството на Бойко Борисов кой, кога е взел решение за такава кандидатура на България. Защо е станало скрито от българското общество и от парламента“, посочи тя.

„За това ли Реформаторският блок бави тази политика – за да довършат порочните практики, които наложи правителството на Бойко Борисов“, допълни тя, коментирайки кандидатурата на Кристалина Георгиева.

„Кога са взели това решение, каква е тази дипломация, защо се прави на финала на това правителство, което вече е в оставка – все отворени въпроси, на които нямаме отговор“, коментира още лидерът на БСП. 

Източник: bradva.bg