НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО! Въчварова с ужасна новина за Хитрино току що! На извънреден брифинг съобщи, че

НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО! Въчварова с ужасна новина за Хитрино току що! На извънреден брифинг съобщи, че

Има изтичане на газ от допълнителни две цистерни. Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова след заседание на кризисния щаб в Хитрино, предаде „Фокус“.

„Наблюдаваме много внимателно ситуацията на терена в Хитрино. Има известно усложняване на обстановката – изтичане на газ от две цистерни и това налага да обмисляме решенията по-внимателно“, обясни Бъчварова. 

Тя призова за търпение и спокойствие, за да може да се работи да се взимат най-добрите решения. По думите й най-важното в момента е да се справят със ситуацията без рискове. Тя заяви, че вероятно ще се наложи гражданите да останат извън селото по-дълго. „Трябва да са наясно, че най-важното е да предотвратим рисковете.

Ако някой има нужда от нещо, от което има потребност в този момент – да се обръща към кмета за допълнителна информация“, каза тя. И призова никой да не се опитва да влиза в селото. Бъчварова заяви, че работата по обезвреждането на цистерните вече е започнала. „В момента се прави повторен оглед. Опитваме се да вземем решение, което е най-малко рисково“, подчерта тя.

Източник: bradva.bg