ПОТРЕС! МЪЖЪТ, ЧИЯТО ЖЕНА ЗАГИНА В ХИТРИНО: ПОЖАРНИКАРИТЕ БЯХА ПИЯНИ, ПСУВАХА МЕ НА МАЙКА!

ПОТРЕС! МЪЖЪТ, ЧИЯТО ЖЕНА ЗАГИНА В ХИТРИНО: ПОЖАРНИКАРИТЕ БЯХА ПИЯНИ, ПСУВАХА МЕ НА МАЙКА!

Advertisement:

Огромен скандал се разрази в Хитрино след шока от трагедията в селото. Мъжът, чиято жена беше изпепелена в местната фурма, нападна словесно началника на главна дирекция „Пожарна безопасност” комисар Николов и го обвини в тотално безхаберие на подчинените му служители.

Мъжът се развика към комисар Николай Николов, който пристигна на място с премиера Бойко Борисов. Пожарникар ме напсува на майка, когато му казах да отиде да гаси горящата фурна, в която беше жена ми. Всички полицаи бяха пияни, ако сега им вземат проби – още не са изтрезнели, заяви мъжът.

Комисар Николов не отговори пряко на тези обвинения. Секунди преди това той заяви, че опасният товар е още в селото, но има разрешение от главната прокуратура да бъде изнесен, пише Пик.

Advertisement:

120 пожарникари продължават усилено да работят за евентуално намиране на още хора под развалините. Пристигат екипи от Варна, Русе, Търговище, Разград, Велико Търново. Чух се с румънския министър на вътрешните работи, който предложи помощ, но за момента няма смисъл, обясни Николов.

Сигналът за инцидента е подаден в 5.42 часа. Хората са били тук в 6.00 часа. Само 16 минути след като е постъпил сигналът.  „Твърдението за пожарен автомобил без вода е абсурдно“, категоричен е Николов.

Advertisement:

Източник: bradva.bg