НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ САМО КОЛКО СТРУВА НОВАТА РУСКА СПОРТНА РЕЗАЧКА! ЩЕ ТИЧАТЕ КЪМ МАГАЗИНА!

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ САМО КОЛКО СТРУВА НОВАТА РУСКА СПОРТНА РЕЗАЧКА! ЩЕ ТИЧАТЕ КЪМ МАГАЗИНА!

Advertisement:

Руският олигарх Михаил Парамоново получи разрешение от френските власти да сглобява спортен автомобил във фабрика край Париж.

Руският модел Tagaz Aquila, който бе разработен преди няколко години от местни специалисти в Тангаронския автомобилен завод, но предприятието фалира. Сега колата ще се продава с друго име във Франция. Ще се сглобяват по хиляда бройки на година, като колата ще струва 12 990 евро. В момента на сайта на компанията тече коледна промоция, от която става ясно, че може да купите екзотичното возило само за 8500 евро. С гаранция от 3 години или 100 000 километра, пише autoclub.bg.

Името на руската машина с френски корени е MPM Motors PS160, а MPM се разшифрира като Mikhail Paramonov Manufacturing. Компанията на олигарха е базирана в парижкото предградие Кроаси-сюр-Сен.

Advertisement:

MPM Motors PS 160 разполага с китайски двигател от фирмата BYD, която е купила агрегата от Mitsubishi. Мощността му е 106 конски сили, а скоростната кутия механична. Автомобилът тежи 1225 килограма, а багажника е с капацитет 380 литра. Резорвоарът побира 55 литра, а средният разход на гориво при смесено каране по каталог е 6,8 л на сто.

Advertisement:

Източник: bradva.bg