НАЙ-НАКРАЯ! ЛЪСНА ВСИЧКО ЗА ТОП-МУТРЕСИТЕ В БЪЛГАРИЯ! ЕТО КОИ СА ТЕ И КЪДЕ СА СЕГА! НЕВИЖДАНИ ОТ НИКОГО СНИМКИ!

НАЙ-НАКРАЯ! ЛЪСНА ВСИЧКО ЗА ТОП-МУТРЕСИТЕ В БЪЛГАРИЯ! ЕТО КОИ СА ТЕ И КЪДЕ СА СЕГА! НЕВИЖДАНИ ОТ НИКОГО СНИМКИ!

Топмафиотите на България, успели да доживеят до днешна дата, вече не са най-богатите хора в тази страна. Лица като Златомир Иванов-Баретата, Ангел Христов и Пламен Галев, по-известните като братя Галеви, Красимир и Николай Маринов-Маргините, Христофорос Аманатидис-Таки са прехвърлили всичките си легални бизнеси на съпруги и приятелки, показа разследване на „Ретро”.

Нежните им половинки управляват бизнес империя с активи от над 1 млрд. евро! И се справят нелошо, разкриват пред вестника близки приятели на гангстерите.

Бившата манекенка Боряна Шехтова, която в началото на май миналата година дари с наследник митичния бос на ВИС Христофорос Аманатидис-Таки, деликатно управлява богатството на мъжа си. Христофорос държи десетки заведения, строителни фирми, хотели, офис сгради и фирми за строителство на пътища. Таки е реалният собственик на популярните дискотеки в Слънчев бряг – „Какао Бийч”, „Бедрум”, и софийската „Червило”. Чрез концесии държи и плажовете в Несебър. За летния сезон оборотите на двете заведения на морето са към 10 млн. лева общо, от които половината са чиста печалба. Аманатидис участва в общо 12 търговски дружества, занимаващи се със сделки в целия спектър на бизнеса. Липсата на Таки в България не попречи през изминалите години на успешната работа на фирмите му. Според официалните данни някои от тях са реализирали печалби между 5 и 10 млн. лева на година. Негово е и луксозното кафене „Момо”, което се намира до НДК в центъра на София.

Твърди се, че с капитали на Таки е построен известният столичен комплекс „Макси” на бул. „Симеоновско шосе”. Освен хотела там има и луксозен жилищен комплекс със същото име. Общото състояние, в което се включва движима и недвижима собственост на Аманатидис, се равнявало на над 200 млн. лева, твърдят полицаи. Официално мафиотът е с блокирани банкови сметки в България. Това обаче ни най-малко не го притеснявало. Всички пари на Таки отдавна са прехвърлени в чужди банкови сметки основно в Швейцария и Дубай. Наследникът на Георги Илиев във ВИС 2 е съумял да изнесе над 300 милиона евро от България в годините на царуването си като бос на родната мафия, категорични са познавачите на подземния свят.

Чутовното богатство Таки започна да трупа от есента на 2005 г., когато бе провъзгласен за наследник на убития висаджия Жоро Илиев.

Съпругата на Ангел Христов – Радмила, и жената на Пламен Галев – Емилия, са двете пазителки на семейните им милиони, или поне на това, което е останало от тях. На 3 май 2012 г. Върховният касационен съд (ВКС) лепна на бабаитите петгодишни присъди за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване. Престъплението на Галев и Христов беше, че са принудили Пламен Миланов от Дупница да им прехвърли 50% от таксиметровата си фирма „Сити транс” ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си. ВКС прие, че по този начин гангстерите са ощетили Миланов с над 82 000 лева. Двамата бяха получили от предишната съдебна инстанция – Софийски апелативен съд, съответно седем и пет години затвор с мотива, че бандата им била въоръжена. Върховният касационен съд обаче намали наказанието на Галев, защото не прие, че е бил лидер на въоръжена престъпна група, за което се полагат повече години зад решетките. Мафиотите трябваше да излежат присъдата си при общ режим в затворническото общежитие в село Самораново. Както и да заплатят глоби по 100 000 лв. и да се разделят с една трета от имуществото си. 

Вместо това Ангел Христов и Пламен Галев избягаха от България и се издирват и до днес от Интерпол.

Междувременно, докато все още се водят в неизвестност, срещу тях стартираха няколко нови дела, които касаят конфискация на имуществото им. Делата се точат и до ден-днешен, но постоянно се отлагат, а формалната причината е, че Галеви не могат да бъдат намерени, за да им се връчат призовките. 

Сред имуществото на Пламен Галев са описани повече от 10 имота, 3.380 декара полски култури в различни части на село Ресилово. Собственик е на 7 леки коли, които съдът е запорирал заедно с дяловете му в 12 търговски дружества и всички банкови сметки, открити в лицензираните банки в България. Ангел Христов е с възбраната за разпореждане със следното имущество – дворно място с площ от 805 кв.м в с. Ресилово, ливади с площ от почти 6 дка в местността Киразлъко, община Сапарева баня, както и половината от 12 декара ниви с жито, ечемик и слънчоглед, намиращи се в същата местност. Това обаче са само официалните данни за собствеността и парите на мафиотите. Твърди се, че богатството им възлиза на почти 100 млн. евро, които са скрити в чуждестранни банкови сметки и офшорни зони.

Имението на братя Галеви в Ресилово

Източници на „Ретро”, близки до дупнишките мафиоти, разкриха, че Радмила и Емилия управляват най-новото бизнес начинание на бандитите. Те контролирали чрез подставени лица дубайска фирма, която изнася покер машини. Клиенти на дружеството били стотици игрални зали в Европа, а внос се осъществявал и в България. Така например казина в Дупница, Благоевград и Сандански буквално били принудени да обновят игралните си автомати с нови, които са собственост на Галеви. Ротативките се произвеждали в Дубай, а фирмата на мафиотите се е преборила да бъде със статут на официален представител. От този бизнес дупнишките деребеи чрез жените си печелили милиони евро.

Това е вторият опит на Галеви да влязат в далаверите с хазарта. Първият им се оказа голям провал. Чрез фирмата им „Спортни съоръжения и системи” през 2011 г. те почти вдигнаха игрален комплекс върху Гребната база в Панчарево. За да се заметат следите около собствеността му, проектът беше изпълнен от фирма „Колоспорт”, която официално няма нищо общо с Галеви. Бившият държавен имот беше придобит след конкурс. И, разбира се, единственият участник в него е била фирма „Колоспорт”.

Срещу скромен месечен наем дружеството, близко до Галеви, поело и задължението да ремонтира и поддържа хангарите за лодки и да ги предоставя безплатно на федерацията по гребане. В замяна получава правото 10 години да ползва останалите сгради. Малко след сключването на договора започна мащабно строителство. То включваше хотел, фитнес, лоби бар, ресторант с панорама, а перлата в короната трябваше да бъде казино. Всичко това обаче беше отложено за 2012 г., когато трябваше да стане ясно как ще завърши съдебният процес срещу Галеви. След като бандитите бяха осъдени, офейкаха. Към днешна дата комплексът е даден за продажба на частен съдия-изпълнител заради натрупани дългове от 12 млн. лева.

Официално съпругата на Златко Баретата – Калина Иванова, се занимава само с фитнес центъра, който се намира на Националния стадион „Васил Левски”. Калина управлява залата чрез дружеството „Арт Джим“, в която съдружник е и сестрата на Баретата – Миглена. Залата беше купена преди 2 години от скандалния щангист Гълъбин Боевски.

Фирмата има два запора, показа проверка на „Ретро” в Търговския регистър. Единият е от Алианц банк и е заради невърнат кредит от предишния собственик на стойност 319920.08 лв. Другият е от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. 

Големите пари на семейство Иванови обаче са от хазарт. Бившият антитерорист чрез съпругата Калина и сестра си Миглена управлява акционерното дружество „Група Елит”, което е специализирано в бизнеса със залагания. Фирмата му има клонове в цялата страна. „Група Елит“, управлявано от сестрата и съпругата на Баретата, включва още 14 хазартни фирми. Те са от всички краища на България. Казина на мафиота има в Хасково, Разлог, Русе, Балчик, Димитровград, Варна, Кърджали и в много други градове.

Миглена Иванова

Съпругите на братя Маргини – Мария Цветкова и Мария Маринова, ръководят легалните остатъци от СИК от Испания, където живеят от години. Близки до мафиотите твърдят, че двете дами са играли основна роля Николай и Красимир Маринови да успеят да изперат през последните 4 години близо 100 млн. евро в Испания. Финансовите операции са ставали чрез сложни схеми.
Една част от милионите са вкарани в строителство и покупка на имоти. Друга част е изпрана чрез офшорни фирми, при които е невъзможно да се проследи реалният собственик. Сериозни кинти са били вкарани и в енергийни сектори. В списъка им от инвестиции присъствали дори и покупки на модни бутици. 

Николай Маринов и Мария

Красимир и Николай Маринови към днешна дата напълно са скъсали с престъпния начин на набиране на капитали, а всички постъпления от тъмното минало се легализират. На Иберийския полуостров те разполагат с внушителна резиденция в курортния град Марбея. Баровското имение на брега на Средиземно море струва близо 4 млн. евро. Въпросният район се слави като убежище на богаташи от цял свят, които прекарват летните си отпуски на брега на Коста дел Сол. Върху площ от 5718 квадратни метра босовете на СИК вдигат имението си, като наемат прочутия испански архитект Цезар де Лейва да построи резиденцията. Палатът е изцяло завършен и узаконен през 2005 г. Резиденцията е внушителна – разполага с 4 апартамента, разположени на три етажа, огромна градина, частно езеро, два гигантски басейна и голф игрище. Освен това Маргините имат огромна къща и два апартамента в каталунската столица Барселона. Имотите се водят на съпругите на Маринови, както и на дъщерята на Големия Маргин – Александра.

Палатът на Маргините в Испания

Мария Маринова, която е законната половинка на Красимир – Големия Маргин, в миналото бра сериозни ядове покрай прословутия си мъж. Преди години Комисията за конфискация на пари и имущество, придобито от престъпления, наложи запор над фирмата й „Файненшъл консулт” ООД, а под забрана бяха и дяловете на съпруга й в „Олимп 94” ООД и ЕТ „Красавто”. „Файненшъл консулт” е сред важните фирми, в които Мария Маринова влагаше цялата си страст. Дружеството функционира като небанкова финансова институция и предлага коли на лизинг. Запор върху акциите на Мария Маринова имаше и в дружествата „Юнион инс” и „Бългериан индъстрис груп” ООД . Там тя е съдружник с вдовицата на Димата Руснака – Ирена Атанасова Минева. Твърди се, че двете дами притежават собствеността върху фирмата само по документи, докато на практика тя се управлявала от братята Маргини./Ретро

Източник: bradva.bg