ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗТРЕСЕ! ТОТАЛЕН ВЪРГАЛ НА ВЪРХА! ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КАЗА НА БОРИСОВ В ОЧИТЕ ДА ХОДИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА

ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗТРЕСЕ! ТОТАЛЕН ВЪРГАЛ НА ВЪРХА! ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КАЗА НА БОРИСОВ В ОЧИТЕ ДА ХОДИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов изненадващо обвини лично лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за политическата криза.

Той го нарече „лабилен лидер“ и му заръча да стане като Ахмед Доган – почетен председател на партията и да се оттегли в Банкя, за да остави ГЕРБ да е самостоятелна. А до онзи ден Патриотите навиваха именно на ГЕРБ за подкрепа на евентуален техен кабинет.

„Става въпрос за изключително лабилно поведение на един човек, не е на ГЕРБ“, заяви Симеонов. Лидерът на НФСБ сложи Борисов и Нинова на един кантар. „Ами те отказват (да правят правителство, бел. ред.), защото имат прекалено вторачени в собствената си политическа изгода лидери. На тях не им пука за България. Искат да ходят на избори, за да се преброят. Но те няма да имат мнозинство и пак ше дойдат при чичковците патриоти да искат подкрепа“, коментира пред „България он ер“ съпредседателят на ПФ.

Валери Симеонов обясни, че на консултациите с Реформаторите вчера е била заявена принципна подкрепа за правителство в състава на сегашния парламент. Той смята, че предсрочните избори ще навредят на страната и ще парализират институциите, пише Пик. Симеонов не изключва подкрепа и за широка коалиция с участието не само на ГЕРБ, но и на БСП.

Източник: bradva.bg