Милионите на Росен Плевнелиев! Ето колко е богат българският президент

Милионите на Росен Плевнелиев! Ето колко е богат българският президент

Юлияна Плевнелиева е в трепетно очакване на официалния развод с Росен Плевнелиев, който чака вече от три години. Настоящата първа дама, която малцина избиратели са виждали, като изключим папарашките фотосесии, още от средата на мандата на мъжа си напира за разтрогването на брака им. Двамата обаче се споразумели да не правят сеир и да се разведат едва след като Плевнелиев напусне „Дондуков” 2.

Самият държавен глава също нямал търпение да сложи край на позорната ситуация и на драмата да се води женен, а да живее сам и без нежна половинка до себе си. Още повече че според хора от обкръжението му вече бил намерил заместница на Юлияна. Именно желанието му да скъса със затормозяващата го връзка със съпругата му и негова бивша секретарка и да заживее нормално с новата си избраница било сред причините да не се кандидатира за втори мандат.

Плевнелиев и Юлияна още в началото на тази година наели адвокати и подготвили всички необходими документи за развода. Двамата ангажирали адвокати, които да разделят семейното имущество. Въпреки че то било натрупано почти изцяло от бившия регионален министър и мениджър от висок ранг в частни западни компании, съпругата му щяла да лапне половината от милионите и недвижимата собственост.

Преди да се оженят, двамата не подписали предбрачен договор и сега на Плевнелиева се падала една втора от всичко, притежавано от мъжа й. Той пък не оспорвал, тъй като не искал да остави синовете си да мизерстват, а и подялбата да се превръща в обществен скандал и пореден резил.

Както „Ретро” писа, Юлияна Плевнелиева и президентът не живеят под един покрив от доста време. Няколко години Росен Плевнелиев и съпругата му полагаха усилия да скрият това от широката общественост. Оказва се, че отношенията им били сериозно разклатени още през 2011 г. и двойката била в развод, но процесът бил спрян поради избора на Росен Плевнелиев за държавен глава на България. На практика президентът е трябвало да чака цели пет години, за да се разведе. Вероятно затова мълвата носеше, че Юлияна Плевнелиева била категорично против назначаването му за държавен глава.

Нейното желание било да получи развод колкото е възможно по-бързо, но по-късно склонила да изчака, тъй като е прието президентът да има законна съпруга. На практика всичко между тях отдавна е приключило и остава да получат развода само формално. Запознати шушукат, че още от началото на президентския мандат на Росен Плевнелиев и двамата с Юлияна са имали други партньори.
След като обаче президентските избори са факт и в средата на януари Плевнелиев ще сдаде поста на Румен Радев, е дошъл моментът, в който може да премине към действие. Юлияна била човекът, който подал молбата за развод, а очакванията й са тя да бъде одобрена още на първо четене от съда.

41-годишната софиянка вече обмислила и как ще започне живота си на чисто и планирала това да се случи в чужбина. Тя вече избрала училища за синовете си в Швейцария и щяла да се изнесе от родината веднага след развода.

А с милионите, които ще прибере от развода с Плевнелиев, спокойно щяла да се устрои като баровка там и да не й се налага дори да работи. Според имотната декларация на настоящия държавен глава при встъпването му в длъжност на „Дондуков” 2 той притежава 5 къщи – на Бяло и Черно море, в полите на Рила и на Витоша. Само те били с данъчна оценка над 4 млн. лв., а реалната им пазарна стойност е 5 млн. евро. Отделно Плевнелиеви имали официални влогове за близо 2 млн. лв., а според запознати общото им имотно състояние възлизало на не по-малко от 12 млн. лв. Освен в имоти те били инвестирани и в акции на различни дружества. При развода Юлияна щяла да получи половината от всичко, като държала най-много за нея да останат палатите в София и в Гърция.
 
Приключил първия си брак заради липса на наследник

Разводът с Юлияна ще е втори за Росен Плевнелиев. В началото на 1990 г. той се задомява с ученическата си любов Вероника. Първата му съпруга е дъщеря на светилото в неврохирургията д-р Кавраков – шеф на отделение в Благоевградската болница.
Тъкмо там той регистрира първата си фирма с основна дейност строителство. С малкото спечелени пари Росен и Вероника Плевнелиеви заживяват под наем въпреки обширния апартамент на баща й. С времето става ясно, че съпругата не може да дари любимия си Росен с деца.

По това време фирмата му набира скорост и той заминава за Германия да развива бизнес, зарязвайки жена си. По всичко личи, че Росен Плевнелиев показва завидни качества пред германските си колеги и се издига високо в йерархията на гиганта “Линднер”, който му поверява с изключителни правомощия изграждането на най-големия частен инвестиционен проект в България – Бизнес парка “София” в “Младост 4”.

На родна почва бъдещият строителен министър намира нова изгора в лицето на младата си секретарка Юлияна и набързо приключва брака си с Вероника, пише „Ретро“.
 

Източник: bradva.bg